Rentouttavaa ja palauttavaa manuaalista terapiaa

PALVELUT

Klassinen ja urheiluhieronta

Hieronta on tehokas manuaalinen hoito, joka aktivoi tehokkaasti parasympaattista hermostoa ja auttaa näin rentoutumaan ja laskemaan stressitasoja. Hieronta helpottaa pehmytkudoksissa tuntuvaa kireyden ja kivun kokemusta. Hieronta lisää hetkellisesti lymfosyyttien määrää veressä, nostaa oksitosiinitasoja ja laskee kortikotropiinin sekä hieman kortisolin pitoisuuksia kehossa. 

Tykkään yleensä käyttää melko napakoita otteita, mutta toki hieronnan voimakkuus säädellään yksilöllisesti jokaisen asiakkaan tarpeisiin sopivaksi. 

Purentalihashieronta

Hieronta on tehokas tukihoito purentalihasongelmien hoidossa.  Purentalihashieronta auttaa erityisesti sinua, joka kärsit leukanivelen toimintahäiriöistä, jäykästä leuasta, bruxaamisesta eli yöllisestä hampaiden narskuttelusta tai purentalihasten kivusta. 

Hieronnassa keskitytään leuan ja purentalihasten lisäksi kokonaisvaltaisesti pään alueen kaularangan, niska-hartiaseudun ja rintalihasten käsittelyyn ja rentouttamiseen. Hoidon lopuksi käydään läpi omahoito-ohjeita. 

Hiljainen hieronta

Jos haluat rentoutua rauhassa tai nukahtaa hierontaan, voit valita lisäpalveluna hiljaisen hieronnan. Alkuhaastattelun jälkeen annan sinun keskittyä rauhassa kehosi tuntemuksiin. 

Lämpöhaude

Kylminä kausina lämmitän savipatjoja lämpökattilassa. Lämpöhaude rentouttaa tehokkaasti ja lämmittää lihakset valmiiksi hierontaa varten.

Valitse aika tarpeillesi sopivaksi

Mieti, kuinka perusteellisen hoidon tarpeessa olet. Puoli tuntia riittää ylläpitävään niska-hartiahierontaan tai pohkeiden ja jalkaterien hoitoon, mutta jos koko selkä on jumissa tai alaraajat kauttaaltaan kipeät, kannattaa hierontaan varata kokonainen tunti. 90 minuuttiin saa sisällytettyä esimerkiksi selän ja alaraajojen tai selän ja yläraajojen hieronnan. Kokovartalohierontaan tarvitaan 2 tuntia.

Kommunikoidaan avoimesti

Jos hieronta tuntuu pahalta tai olosi on epämukava kesken hoidon, kerro siitä minulle. Jos paleltaa, on liian kuuma, valo häikäisee, haluat vettä, sattuu liikaa, jos haluat että käsittelen vielä jotain kehonosaa, haluat että olen hiljaa ja annan sinun nukkua, mitä ikinä, kerro siitä minulle. Hieronnan on tarkoitus tuntua hyvältä ja kohdistua oikeaan osoitteeseen. Vastoin yleistä luuloa, hieroja ei pysty palpoimalla eli tunnustelemalla havainnoimaan luotettavasti, missä kipu sijaitsee ja kuinka voimakasta se on. Kivun tunne on aina subjektiivinen ja kudostyypeissä ja tuntumassa on suuria eroja yksilöiden välillä. Siksi on tärkeää että kerrot, missä kipu on ja miten voimakasta kosketusta olet vailla.